2
909

Децата ни гледат

 

gospodinov

 

Миналият петък по обяд пуснах на страницата си реплика, че май ще трябва внос на революция, директно от Истанбул. Някой попита леко засегнат, защо пак внос? Защото няма производство, отвърнах. Нещо не се получава тук с въставанията.

Само няколко часа по-късно чудото се случи и след жестокия дъжд (дали не беше онзи Боб Дилъновски и знам, че страшен, страшен, страшен дъжд ще падне) крачех щастлив на площада сред хора – гневни и радостни едновременно. Автентични, възмутени, умни. Такива лица видях за тези няколко дни там. Видях хора, които не бяха излизали заедно от 1989-а и от 1997-а. Видях бащи с деца на раменете си. И майки с деца. И всички те бяха красиви и смислени. Децата особено.

Две думи към тези, срещу които е протестът: Вие, които отдавна нямате страх от закона, нито страх от Бога, нито респект от народа си – имайте поне срам от децата.

Децата ви гледат.

 

 

2 КОМЕНТАРИ

 1. Не виждам на площада онези с кебапчетата и торбичките с бонбонче, като и онези с шалварите. Не виждам беловласите манифестанти от 1 май, както и „патриотите- националисти“. Всъщност не виждам масово гласувалите на последните избори. Те пак чакат с торбичките, шалварите, червените знаменца и портретите на Волен. Сега открито се натяква пробутвано единство на ГЕРБ и БСП. Нова „окрупнена синя коалиция“ ще пробута Кунева за правителство на спасението и кръгът се оформя. Следва насърчаване на бизнеса с хиперинфлация, понеже инвестиции нямало, иска се 1евро за 10 лв. Това разчитам между редовете в посланията на политолози, политици и медийни ментори. А Господинов да прощава, ама нещо бая лековато се опитва да яхне с фалшива патетика вълната и да се изкара герои. Е не се постига с напълнели бузи.

 2. ВИДЯХТЕ ЛИ

  Видяте ли – на Орлов мост
  щъркел гнездото си свива!
  Носи промяната.
  И това не е бабина приказка.
  Днес се ражда животът ни,
  износван над двайсет години.
  Днес се раждат децата ни,
  които са с нас на площада.
  Не плачем, а ръка за ръка
  мълчаливо с децата порастваме.