Начало Книги Годишни награди Конкурс на Портал Култура 2019
Годишни награди

Конкурс на Портал Култура 2019

Портал Култура
11.01.2019
Фотография Стефан Джамбазов

Портал Култура обявява годишния си конкурс за проза и хуманитаристика.

Отличията са учредени през 2014 г. от Фондация „Комунитас” и предвиждат раздаването на годишни конкурсни награди в следните раздели:

– проза (сборник с разкази, повест, роман);

– хуманитаристика;

  1. А също и на следните специални награди:

– две специални награди (определят се от журито за цялостно творчество или за изключителен принос в областта на литературата и хуманитаристиката); 

– една специална награда за принос към гражданското общество (връчва се от Фондация „Комунитас” на личност, която с дейността си променя българското общество).

В конкурса могат да участват само творби, публикувани в периода 1 януари – 31 декември 2018 г. Те трябва да са дело на съвременни български автори; да имат безспорни художествени достойнства и приносен характер за българската словесност, както и в отстояването на общочовешките и християнски ценности.

  1. В двата конкурсни раздела се присъждат:

– I награда (в размер на 5000 лв.)

– II награда (в размер на 3000 лв.)

За да е валидно заявлението за участие в конкурса, до 31 март т. г. кандидатите трябва да предоставят безвъзмездно 2 екземпляра от предложените от тях книги, придружени от формуляр, който може да се изтегли от тук – от сайта на фондация „Комунитас“.

Предоставените екземпляри не се връщат, а се предоставят на книжния фонд за дарения на Фондация „Комунитас” в подкрепа на библиотеките в страната.

Адрес за изпращане по пощата на книгите и на формуляра за кандидатстване: Фондация „Комунитас“, София 1000, бул „Патриарх Евтимий” 22, етаж 2, за годишните награди на Портал Култура.

Телефон за контакти: Портал Култура, 02/434 10 54.

Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония на 1 ноември 2019 г., в Деня на Народните будители.

Портал Култура
11.01.2019

Свързани статии