Начало Книги Годишни награди Конкурс на Портал Култура 2019
Годишни награди

Конкурс на Портал Култура 2019

Портал Култура
11.01.2019
22726
Фотография Стефан Джамбазов

Портал Култура обявява годишния си конкурс за проза и хуманитаристика.

Отличията са учредени през 2014 г. от Фондация „Комунитас” и предвиждат раздаването на годишни конкурсни награди в следните раздели:

– проза (сборник с разкази, повест, роман);

– хуманитаристика;

  1. А също и на следните специални награди:

– две специални награди (определят се от журито за цялостно творчество или за изключителен принос в областта на литературата и хуманитаристиката); 

– една специална награда за принос към гражданското общество (връчва се от Фондация „Комунитас” на личност, която с дейността си променя българското общество).

В конкурса могат да участват само творби, публикувани в периода 1 януари – 31 декември 2018 г. Те трябва да са дело на съвременни български автори; да имат безспорни художествени достойнства и приносен характер за българската словесност, както и в отстояването на общочовешките и християнски ценности.

  1. В двата конкурсни раздела се присъждат:

– I награда (в размер на 5000 лв.)

– II награда (в размер на 3000 лв.)

За да е валидно заявлението за участие в конкурса, до 31 март т. г. кандидатите трябва да предоставят безвъзмездно 2 екземпляра от предложените от тях книги, придружени от формуляр, който може да се изтегли от тук – от сайта на фондация „Комунитас“.

Предоставените екземпляри не се връщат, а се предоставят на книжния фонд за дарения на Фондация „Комунитас” в подкрепа на библиотеките в страната.

Адрес за изпращане по пощата на книгите и на формуляра за кандидатстване: Фондация „Комунитас“, София 1000, бул „Патриарх Евтимий” 22, етаж 2, за годишните награди на Портал Култура.

Телефон за контакти: Портал Култура, 02/434 10 54.

Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония на 1 ноември 2019 г., в Деня на Народните будители.

Портал Култура
11.01.2019

Още от автора