Начало Книги Годишни награди Конкурс на Портал Култура 2020 за проза и хуманитаристика
Годишни награди

Конкурс на Портал Култура 2020 за проза и хуманитаристика

Портал Култура
20.01.2020
15164
Фотография Стефан Джамбазов

Отличията са учредени през 2014 г. от Фондация „Комунитас” и предвиждат раздаването на годишни конкурсни награди в следните раздели:

– проза (сборник с разкази, повест, роман);
– хуманитаристика;

  1. А също и на следните специални награди:

– две специални награди (определят се от журито за цялостно творчество или за изключителен принос в областта на литературата и хуманитаристиката); 
– една специална награда за принос към гражданското общество (връчва се от Фондация „Комунитас” на личност, която с дейността си променя българското общество).

В конкурса могат да участват само творби, публикувани в периода 1 януари – 31 декември 2019 г.  Те трябва да са дело на съвременни български автори; да имат безспорни художествени достойнства и приносен характер за българската словесност, както и в отстояването на общочовешките и християнски ценности.

  1. В двата конкурсни раздела се присъждат:

– I награда (в размер на 5000 лв.)
– II награда (в размер на 3000 лв.)

За да е валидно заявлението за участие в конкурса, до 31 март т. г. кандидатите трябва да предоставят безвъзмездно 2 екземпляра от предложените от тях книги, придружени от формуляр, който може да се изтегли тукFORM-2021

Предоставените екземпляри не се връщат, а се предоставят на книжния фонд за дарения на Фондация „Комунитас” в подкрепа на библиотеките в страната.

Адрес за изпращане по пощата на книгите и на формуляра за кандидатстване: Книжарница „Ронкали“, София 1000, ул. „Асен Златаров“ 7 (работно време понеделник-петък 12,30–16,30 ч.) за годишните награди на Портал Култура.

Телефон за контакти: Портал Култура: 02/434 10 54, или книжарница „Ронкали“: 02/981 05 55.

Присъждането на наградата се извършва в два кръга. В първия кръг (до 30 юни) се определят номинациите, а във втория кръг (до 1 октомври) – „кратките номинации” (по 4 във всеки раздел). Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония на 1 ноември, в Деня на Народните будители.

Журито може и да не присъди награда в дадена категория, ако сметне, че няма достойна кандидатура.

Решението за наградите не подлежи на преразглеждане. 

Портал Култура
20.01.2020

Още от автора