0
1060

Назначаването на Пеевски е преврат

Hristo-Ivanov

„Това е шокираща и брутално логична кулминация на дългогодишната подмяна на публичната политика с олигархични договорки, на институциите със сенчести мрежи, на върховенството на закона със дерибейство. Това е преврат чрез ескалираща банализация на мафиотизирането – нито ни уведомяват за встъпването във власт на новия режим, нито ги е еня да се прикриват от нас“.

Това е част от коментара на програмния директор на Българския институт по правни инициативи (БИПИ) пред „Дневник“.

По думите му „обществено известната биография на господин Пеевски символизира кръвосмешението между политическа, икономическа, съдебна и медийна власт, масонски и непотистки кръгове“. „Днес този процес на преяждане с власт го извежда начело на ДАНС: хипетрофиралия разузнавателен мастодонт, специално подсилен с ГДБОП и недокоснат от промените в режима за ползване на СРС“.

„Днес е моментът на истината за нас като демократична общност от морални индивиди. Точно една година след автентичния Орлов мост, ние получаваме от съдбата си този момент на великолепна ясност. Няма и не може да има никакви съмнения за състоянието на държавата ни, няма и не може да има никакво двоумение за пътя ни“, заяви още Иванов.

„Остраняването на господин Пеевси от ДАНС е само началото. Трябва да наложим управление, което има за основна задача пълното разкриване и ликвидация на олигархичния модел на узурпиране на държавната власт и публичния живот в политическата система, икономика и банковата система, силовите структури, институциите на съдебната , медиите, професионалните общности. Започваме с протеста тази вечер!“