Начало Книги Библиосвят Оперната певица Ина Кънчева представя в Берлин немско издание на „Непознатото дете“ от Е.Т.А. Хофман
Библиосвят

Оперната певица Ина Кънчева представя в Берлин немско издание на „Непознатото дете“ от Е.Т.А. Хофман

Портал Култура
17.06.2022
4123

Оперната певица Ина Кънчева, по чиято инициатива в България бе създадена мултимедийната книга „Непознатото дете“ от Е.Т.А. Хофман, и издателят Кристиан Ружичка ще представят ново издание на немски език на творбата. Това ще се случи в Държавната библиотека в Берлин на 20 юни.

Илюстрованата музикална книга „Непознатото дете“ се появи през 2019 г. като проект на фондация „Културни перспективи“ и издателство „Ентусиаст“, в превод на проф. Борис Димитров Парашкевов и с илюстрациите на Катина Пеева. В нея са вплетени музикални миниатюри, вдъхновени от произведение на самия Е.Т.А. Хофман, и ремикс на Баркаролата от операта „Хофманови разкази“ на Жак Офенбах, както и аудиодраматизация, адаптирана от Александър Секулов и представена от актьора Самуел Финци. Необикновеното високохудожествено издание получи най-голямата издателска награда в България Златен лъв и националната награда Константин Константинов за илюстрациите на Катина Пеева.   

На представянето на книгата в Берлин всички елементи на изданието ще оживеят. Художничката Катина Пеева ще разкаже за своите илюстрации. „Саундтрак“ на книгата с композиции по мотиви от Квинтета за арфа в ре минор на Е.Т.А. Хофман ще бъде представен от Василена Серафимова и Ина Кънчева.

Събитието е част от активностите на „Културама фест“. Организира се от издателство Сецесион, фондация „Културни перспективи“ и берлинската Държавна библиотека и е в рамките на юбилейната програма, посветена на 200-годишнината от смъртта на E.T.A. Хофман. За този проект фондация „Културни перспективи“ е подкрепена от Ogilvy Bulgaria, Accenture Bulgariа, фондация „Комунитас“, както и от Национален фонд „Култура“.

Портал Култура
17.06.2022

Още от автора