Начало Сцена Покана към културни и творчески инициативи за среща в Пловдив
Сцена

Покана към културни и творчески инициативи за среща в Пловдив

Портал Култура
15.08.2023
4093

Проектът Collab 4 HySust CCI отправя покана към културни и творчески инициативи с интерес за участие в инкубатор за иновации. Те могат да се включат в хибридно събитие на 1 септември в Пловдив за споделяне на опит и работилница за връзка с публиката и за постигане на устойчиво развитие чрез партньорства.

Събитието, организирано от Интеркултура Консулт съвместно с Община Пловдив, слага официалното начало на проекта Collab 4 HySust CCI, който дава възможност за участие в 16-месечна програма с менторство и микрогрант за разработване на нови дейности.

В събитието партньорите в проекта от Италия, Дания, Гърция и Сърбия ще споделят практически опит. Всички участници ще имат възможност да се запознаят със свои колеги от Балканите и да намерят нови потенциални партньори за бъдещи дейности.
Желаещите могат да се присъединят към събитието на място в изложбена зала „2019“ на Градската художествена галерия в Пловдив или онлайн. Участието е само с предварителна регистрация до 21 август.

Проектът, подкрепен от програма „Творческа Европа“, е сътрудничество на организации от пет европейски страни с фокус върху югоизточна Европа. Collab 4 HySust CCI има за цел да подобри качеството на работа на европейските културни и творчески сектори в две основни посоки. С отворената покана ще бъдат избрани 15 европейски културни и творчески организации, които искат да правят иновации в разширяването на достъпа до култура, а също и в устойчивото развитие чрез партньорства, технологии и дигитализация, както и чрез положителни социални промени.

Повече за поканата и процеса на кандидатстване тук. За участие в пловдивското събитие: регистрирайте се до 21 август тук.

Портал Култура
15.08.2023

Свързани статии

Още от автора