Начало Филми Премиери Протести 2013
Премиери

Протести 2013

Владо Трифонов
13.06.2014
3647

protest

Една година по-късно вижте филма на Владо Трифонов, посветен на протеститесрещу кабинета „Орешарски”. Хората, излезли пред Министерския съвет и парламента, разказват за своите надежди и разочарования.

За филма, какъвто е.

Докторант по история, адвокат, издател, музикант, ученик, 80-годишна баба, българи и цигани, образовани и неграмотни разказват за своите надежди и разочарования през призмата на протестите от 2013 г. Онова, което думите не могат да изразят, допълва картината – пъстра и многозначна като живота на тези хора и случващото се около тях.

„Протести 2013” е сам по себе си протест срещу вкорененото притеснение да търсиш правата си по такъв категоричен начин, по какъвто биваш мамен и използван.

„Протести 2013” е и удивление пред умението да обръщаш недоволството в карнавал, който макар да не сваля правителства, помага за изпускане на пάрата.

Must-watch movie, в който гневът и отчаянието преминават във веселие, смисълът се редува с безсмислието и разбираш защо този народ все още се държи на крака, напук на политическите злоупотреби с него.

За филма, какъвто (да не дава Господ!) можеше да е.

Поредното удобно съчинение на тема „протести”, в което всяка българска телевизия да познае ползата от излъчването му.

Екипът

 

Заглавие: „Протести 2013”

Времетраене: 27.30 мин.

Формат: DVD

Жанр: документален

Година на производство: 2014

Автор: Владо Трифонов

 

Владо Трифонов
13.06.2014

Свързани статии

Още от автора